Brīvdienās ātro palīdzību aicina izsaukt pa tiešo numuru 113

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta mediķi četru brīvo dienu laikā, kad Latvija svinēs valsts svētkus, prognozē iespējamu izsaukumu un telefonisku konsultāciju skaita pieaugumu, tāpēc aicina iedzīvotājus izmantot tiešo dienesta telefona numuru 113, ziņu aģentūru LETA informēja NMP dienesta pārstāve Laura Bundule.

Viņa skaidro, ka izsaukumu pieaugums varētu būt saistīts gan ar to, ka ierastajā režīmā nestrādās ģimenes ārsti un aptiekas, gan pieaugošu elpošanas ceļu saslimšanu skaitu, īpaši bērniem.

Numurs 113 palīdzības izsaukšanai pieejams kopš jūlija, taču fiksēto telefona līniju lietotāji vēl arvien var izmantot numuru 03, kā arī palīdzību iespējams izsaukt, zvanot kopējam vienotajam ārkārtas situāciju numuram 112.

"Lai veselības problēmas netraucētu svinēt svētkus, NMP dienesta mediķi cilvēkiem, kuri slimo ar dažādām hroniskām saslimšanām - sirds un asinsvadu slimībām, cukura diabētu, alerģijām -, atgādina, ka nepieciešams savlaicīgi un pietiekamā daudzumā iegādāties nepieciešamos regulāri lietojamos medikamentus. Tomēr, ja ir notikusi nelaime, trauma vai pēkšņi pasliktinājies veselības stāvoklis, apdraudot veselību vai dzīvību, izsauciet ātro palīdzību, zvanot 113," uzsver Bundule.

Jau ziņots, ka numurs 113 tika piešķirts vienotajam NMP dienestam pēc tā izveides šā gada 1.jūlijā.

Rajonos, kas dienestā iekļāvās ar 1.jūliju, iedzīvotāji ātrās palīdzības brigādes vairs nevar izsaukt, zvanot uz iepriekš lietotajiem astoņzīmju numuriem.

Svarīgākais