FOTO: Doma laukumā pulcējas protestētaji, mudinot valdību "attapties"

© Vladislavs Proškins/F64

Ar dziesmām un zem lietussargiem Doma laukumā šobrīd notiek partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) organizētā akcija brīvprātīgās vakcinēšanas atbalstam.

Šovakar Doma laukumā protesta akcijā brīvprātīgās vakcinēšanas atbalstam bija pulcējušies aptuveni 200 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Kā iepriekš norādīja organizatori, pasākums paredzēta kā miermīlīga, dziesmota protesta akcija. LPV pārstāvji mudina valdību "attapties" un attiekties no vakcinācijas likumprojekta.

“Pēdējo nedēļu laika notikumi arvien vairāk liecina par to, ka sabiedrība ir gatava apvienoties, lai paustu savu attieksmi pret varas kurlumu un aroganci, ko tā demonstrē, lemjot par Covid - 19 jautājumiem. Šobrīd ir sasniegta situācijas kulminācija, jo grozījumi Infekcijas izplatības pārvaldības likumā šodien tiek skatīti Saeimas atbildīgajā komisijā, kurā piedalīsies arī valdības pārstāvji. Šis ir pēdējais brīdis, kad pie varas esošie vēl var ieklausīties tautas aicinājumā: Attopieties un atsauciet obligātās vakcinācijas nepieciešamību, kā arī sertifikātu pieprasīšanu par pakalpojumu saņemšanu un iespēju piedalīties mācībās,” pauž partijas līderis Ainārs Šlesers.

NRA jau rakstīja, ka šajā nedēļas nogalē galvaspilsētā notiks "Rimi" Rīgas maratons, kurš pieteikts un saskaņots jau laicīgi.

Pašvaldība ir devusi atļauju sākt gatavoties maratonam jau no šodienas plkst.17. Maratona dažādo distanču trases būs ierīkotas pilsētas centrā, tostarp pie Brīvības pieminekļa, Ministru kabineta ēkas, Akmens tilta, 11.novembra krastmalas, kā arī Vecrīgā. Līdz ar to, iespējams, tiks plānoti kādi sagatavošanas darbi.

Rīgas domē norādīja, ka ikvienam atbildīgam pasākuma rīkotājam būtu jānoskaidro, vai pasākuma vietā ir paredzēti citi pasākumi.

Pagajušajā nedēļā notika akcija brīvprātīgajai vakcinācijai un gājiens Rīgas centrā, kas pulcēja vairākus tūkstošus dalībnieku. tajā uzstājās politiķis Aldis Gobzems. Savukārt šonedēļ notika akcija, kurā cilvēki līdzīgi kā pirms 32 gadiems sadevās rokās "Baltijas ceļā".

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.