Tērēs vairāk nekā piecus miljonus, lai uzlabotu slimnīcu infrastruktūru

© Oksana Džadana/F64

Ministru kabinets otrdien atvēlēja vairāk nekā piecus miljonus eiro, lai uzlabotu vairāku slimnīcu spēju efektīvi nodrošināt veselības aprūpes pakalpojumus, veicot ievērojamus uzlabojumus vairāku slimnīcu infrastruktūrā.

Kā informēja Veselības ministrijā, slimnīcās tiks īstenoti ar Covid-19 krīzes pārvarēšanu un ekonomikas atlabšanu saistīti augstas gatavības projekti.

Tādējādi līdz nākamā gada beigām 1,75 miljonus plānots ieguldīt Vidzemes slimnīcas trīs korpusu energoefektivitātes paaugstināšanā, savukārt 3,35 miljoni tiks ieguldīti Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS), Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas (BKUS) un Nacionālais rehabilitācijas centra "Vaivari" (NRC Vaivari) infrastruktūras uzlabošanai.

BKUS tiks palielināta veco korpusu energoefektivitāte, kā arī ierīkota atbilstoša ventilācija, PSKUS nodrošinās vēsturisko korpusu atjaunošanu, energoefektivitātes paaugstināšanu un renovāciju, savukārt, lai rehabilitācijas pakalpojumus nodrošinātu epidemioloģiski drošās telpās NRC Vaivari tiks pielāgotas jau esošās telpas, kā arī plānota jaunas ēkas būvniecība.

Lielākā daļa finansējuma - 3,35 miljoni - eiro tiks pārdalīta no Veselības ministrijai jau pieejamā finansējuma, savukārt 1,75 miljoni piešķirti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais