Nausēda aicina Baltijas valstis un Poliju kopīgi iestāties par ES migrācijas politikas pārskatīšanu

© EPA/Scanpix

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda aicinājis Baltijas valstis un Poliju kopīgi censties panākt Eiropas Savienības (ES) migrācijas politikas pārskatīšanu, kā arī izvirzīt jautājumu par iespēju paredzēt finansiālu atbalstu fiziskas barjeras izveidei gar Baltkrievijas robežu.

"Aicinu rosināt Briselē diskusijas par vairākiem jautājumiem - par nepieciešamību pārskatīt ES migrācijas politiku un tiesību aktus, kas reglamentē ārējo robežu aizsardzību, kā arī par iespēju saņemt ES finansējumu fiziskas barjeras ierīkošanai pie robežas ar Baltkrieviju," teikts Lietuvas prezidenta biroja paziņojumā.

Tajā norādīts, ka par to valstu vadītāji pirmdien apspriedušies, uzturoties Kijevā, kur viņi piedalās starptautiskajā forumā "Krimas platforma".

Nausēda arī uzsvēris, ka Baltijas valstīm un Polijai jāietur vienota un principiāla nostāja attiecībā pret Baltkrievijas režīmu, un norādījis, ka reģionālās sadarbības stiprināšanai šobrīd ir īpaša nozīme, ņemot vērā nelegālās migrācijas krīzi un gaidāmās Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības "Zapad 2021".

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais