Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

FOTO: Rīgas ielās cilvēki sadodas rokās

© Ģirts Ozoliņš/F64

Pirms 32 gadiem šajā dienā Baltiju caurvija cilvēku ķēde - Baltijas ceļš, kurā rokā sadevās vairāk nekā miljons cilvēku. Arī šodien pulksten 19 cilvēki sadevās rokās. Dažādu iemeslu dēļ.

"Baltijas ceļs 2021" galvenais vēstījums ir par brīvību, aicinot iestāties pret obligātu vakcināciju. Kategoriski pret šādu rīcību ir viens no Baltijas ceļa rīkotājiem Dainis Īvāns.

“To es varu saukt par tādu zaimošanu, ņirgāšanos par cilvēkiem, kas pirms 33 gadiem riskēja ar dzīvību. Šis ir viens no mēģinājumiem devalvēt to visu. Es varu izteikt tikai nicinājumu šādiem te ļaudīm, kas spekulē ar tautai, patiesībā arī starptautiski, svētiem jēdzieniem, kas pasaulē nozīmē pavisam kaut ko citu - solidaritāti, nevis sabiedrības šķelšanu un naidošanu.”

Līdzīgu nostāju pauž arī dziesmas “Atmostas Baltija” autors Boriss Rezņiks.

Akciju "Baltijas ceļš 2021" organizē Rūdolfs Brēmanis (Latvija), - Roberts Vaišnors ( Lietuva), Hando Tonumā un Marianna Jonasa (Igaunijā). Tajā piedalīsies arī Šlesera veidotā partija "Latvija pirmajā vietā", uzsverot, ka tā nav šīs akcijas organizatore.

Daļa cilvēku uz akciju devās, protestējot pret obligāto vakcināju, bet daļa kā uz atceres pasākumu, pieminot leģendāro notikumu pirms 33 gadiem.