Par IZM valsts sekretāra amatu cīnīsies divi pretendenti

© Dmitrijs Šuļžics/F64

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra atlases komisija nolēmusi uz konkursa trešo kārtu izvirzīt divus pretendentus, informēja Valsts kancelejā.

Uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, pārbaudot viņu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, pārmaiņu vadīšanu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Kopumā konkursā uz IZM valsts sekretāra amatu tika saņemti pieteikumi no 11 pretendentiem.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, un tās sastāvā ir Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone, Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa, kā arī Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela.

Tāpat pretendentu vērtēšanā piesaistīti neatkarīgie novērotāji - Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Kā ziņots, jūlija vidū IZM valsts sekretāra amatu astoņus mēnešus pēc iecelšanas tajā atstāja Jānis Volberts. Viņš IZM valsts sekretāra amatā ar Ministru kabineta apstiprinājumu tika iecelts 2020.gada 1.decembrī, savukārt pēc savstarpējas vienošanās darba pienākumus noslēdza šī gada 15.jūlijā.

Līdz konkursa noslēgumam IZM valsts sekretāra pienākumus pildīs valsts sekretāra vietnieki - Sporta departamenta direktors Edgars Severs un Struktūrfondu departamenta direktore Santa Šmīdlere.

Svarīgākais