Policijā plāno ieviest izsaukumu gradāciju pēc prioritātēm

Tuvākajā nākotnē Valsts policijā (VP) varētu tikt ieviesta saņemto izsaukumu gradācija pēc prioritātēm.

Kā šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē pastāstīja VP priekšnieks ģenerālis Valdis Voins, šāda sistēma patlaban jau darbojas Igaunijā, kur visi policijā saņemtie izsaukumi tiek gradēti pēc to svarīguma. Piemēram, laicīgi ierasties slepkavības vietā ir daudz būtiskāk nekā pie cilvēka, kurš reizi pāris nedēļās ieradies savā dārzā un konstatējis, ka viņam nozagti kādi darbarīki, salīdzināja Voins.

Viņš gan norādīja, ka nevēlas, lai līdz ar izsaukumu gradācijas ieviešanu sabiedrībā izveidotos uzskats, ka atsevišķus noziegumus policija neuzskata par pietiekami svarīgiem, lai vispār ierastos notikuma vietā.

Lai gan nereti nākas atbildēt uz jautājumu, vai policijai pietiek resursu, lai palīdzētu visiem cilvēkiem, kuriem tas nepieciešams, "kopumā problēmu ar reaģēšanu nav", Saeimas komisijas sēdē sacīja Voins.

Tomēr izsaukumu gradēšana pēc prioritātēm policijas darbu varētu padarīt efektīvāku. Pie šīs ieceres jau tiekot strādāts, un principi, pēc kuriem gradēšana varētu notikt, esot apzināti. Iespējams, līdz ar izsaukumu gradācijas ieviešanu būs nepieciešams virzīt grozījumus arī kādos normatīvajos aktos, sacīja Voins.

Cita starpā policijas darbu iecerēts ievērojami atvieglot arī ar elektroniskās dokumentu aprites sistēmas ieviešanu. Arī pie tā patlaban noris aktīvs darbs, sacīja VP priekšnieks.

Svarīgākais