Sestdien neviens nav pieķerts nelikumīgi šķērsojam Latvijas-Baltkrievijas robežu

© Kaspars Krafts/F64

Sestdien, 21.augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas - Baltkrievijas valsts robežu, informēja Valsts robežsardzē.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 476 cilvēki.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto cilvēku nav. Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 25 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 377 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Savukārt Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju divus migrantus, kas nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvas teritorijā, svētdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests un Statistikas departaments.

Trim migrantiem atļauts ienākt un palikt Lietuvā humānu apsvērumu dēļ.

Kā ziņots, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Augusta pirmajā pusē robežsargi katru dienu konstatēja desmitiem cilvēku lielas nelegālo migrantu grupas, bet pēdējās dienās to virzība pāri robežai esot pierimusi.

Nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai šovasar krasi pieauga. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

No 3.augusta, pildot iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu, Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais