Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

No darba NEPLP atbrīvots jaunievēlētais SEPLP loceklis Jānis Eglītis

© Publicitātes foto

Saeima šodien no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata pēc paša vēlēšanās atbrīvoja Jāni Eglīti.

Kā iepriekš parlamenta Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā norādīja Eglītis, viņš atstāj šo amatu, lai pilnvērtīgi varētu strādāt Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP), kur tika ievēlēts augusta sākumā. Tāpat tas jādara, lai novērstu interešu konfliktu, kas veidotos, ja viņš strādātu abās padomēs reizē.

Kā ziņots, pēc Eglīša atbrīvošanas no šī amata NEPLP vismaz pagaidām varētu strādātu četru cilvēku sastāvā pašreizējo piecu vietā, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Saeimas deputāte, Cilvēktiesību komisijas sekretāre Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP).

Kā skaidroja Beitnere-Le Galla, visdrīzāk, rudenī ar NEPLP varētu notikt plašāka saruna, vai padomei turpmāk strādāt četru vai piecu cilvēku sastāvā.

Jau vēstīts, ka Saeima augusta sākumā ievēlēja jaunizveidotās SEPLP padomes locekļus - Eglīti, Jāni Siksni un Sanitu Upleju-Jēgermani.