Ar Covid-19 sasirgušais braucis vilcienā Sigulda-Rīga

© Ģirts Ozoliņš/F64

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 14.augustā braucis vilcienā Sigulda-Rīga un atpakaļ vilcienā Rīga-Sigulda, informēja SPKC.

Sasirgušais plkst.12.09 braucis vilcienā Sigulda-Rīga ar reisa numuru 835 no Siguldas uz Rīgu un atpakaļ devies plkst.15.46 vilcienā Rīga-Sigulda ar reisa numuru 842 no Rīgas uz Siguldu.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajos vilciena maršrutos, SPKC rekomendē novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi SPKC iesaka palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.