Rēzeknes novadā likvidē nelikumīgu marihuānas audzētavu

© Valsts policija

Aktīvi veicot darbu nelegālo narkotisko vielu aprites apkarošanā, Valsts Policija savā rīcībā ieguva informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar nelegālu marihuānas audzēšanu. Operatīvās informācijas pārbaudei,Valsts policijas Latgales reģiona Kriminālpolicijas biroja darbinieki veica operatīvos un izmeklēšanas pasākumus, to starp arī kratīšanu kādā privātīpašumā, kuras rezultātā tika atklāta nelikumīga marihuānas audzētava. Turpat notikuma vietā tika noskaidrotas aizdomās turamās personas. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās.

Valsts Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas savā rīcībā bija ieguvušas informāciju par vairākām personām, kuras, iespējams, kādā privātīpašumā nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu. Kriminālprocesa ietvaros tika pieņemts lēmums veikt kratīšanu, kā rezultātā 12.augustā kādā īpašumā Rēzeknes novadā, policisti konstatēja, ka teritorijā ir ierīkota nelegāla marihuānas audzētava. Kopumā kratīšanas laikā tika izņemti aptuveni 1200 augoši marihuānas stādi.
Turpat notikuma vietā tika noskaidrotas arī iespējamās vainīgās personas, noziedzīgas organizētas grupas dalībnieki - divi 1979. gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1983. gadā un 1999.gadā dzimuši vīrieši. Divām personām tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.
Jāmin, ka šogad Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas ir likvidējušas astoņas nelegālās marihuānas audzētavas.
Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu - nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt personām par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 256.panta 1.daļas - par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais