No Afganistānas evakuēta Latvijas valstspiederīgā

© AFP/Scanpix

Latvijas valstspiederīgā ir veiksmīgi evakuēta no Afganistānas, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ierakstā ministrs pateicās birtu draugiem un sabiedrotajiem par palīdzību un atbalstu.

LETA jau rakstīja, ka Ārlietu ministrija (ĀM) kopā ar partneriem strādāja pie tā, lai no Kabulas evakuētu vienu Latvijas valstspiederīgo, kura strādāja Afganistānā Eiropas Savienības (ES) projekta ietvaros.

Noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi šomēnes izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrābuši faktiski visu valsts teritoriju, bet svētdien viņu rokās krita arī Kabula. Afganistānas prezidents Ašrafs Gani svētdien valsti atstāja.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais