Rojā jūrā noslāpst laiva, uz kuras atrodas cilvēki; iesaistās glābēji

© Aigars Eglīte/F64

Glābēji vakar palīdzējuši krastā nokļūt uz noslāpušas laivas jūrā pie Rojas iestrēgušiem cilvēkiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD palīdz krastā nokļūt uz noslāpušas laivas jūrā iestrēgušiem cilvēkiem
Vakar plkst.22.45 VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Rojas pagastā divi cilvēki ar laivu atrodas jūrā un nospēj saviem spēkiem nokļūt krastā, jo laivai noslāpis motors. Ugunsdzēsēji glābēji nogādāja laivu ar cilvēkiem krastā un plkts.23.30 darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Ilūkstē, kur bija jāatsūknē ūdens no divu sabiedrisko ēku pārplūdušiem pagrabiem, bet 12 gadījumos tika novākti nolūzuši koki no ceļu braucamās daļas.

Tāpat ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, kravas automašīna, plastmasas trauki dzīvoklī, siena rullis, vieglā automašīna, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, divos gadījumos vadi elektrosadales skapī koplietošanas telpās.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 56 izsaukumus - deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 39 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais