NBS septembrī piedalīsies militārajās mācībās "Sudraba bulta"

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Valdība šodien lēma atbalstīt Aizsardzības ministrijas lūgumu ļaut Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) piedalīties militārajās mācībās "Sudraba bulta", kuras norisināsies septembrī.

Militārās mācībās norisināsies Latvijā no 3.septembra līdz 19.septembrim, un tajās piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām.

Militārās mācības "Sudraba bulta" notiek nacionālo mācību "Namejs" cikla ietvaros un ir Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štāba un vienību mācības. Tajās tiks pārbaudīta un pilnveidota vienību gatavība izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei, kā arī notiks NATO Paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas jaunās rotācijas sertifikācija.

Mācībās plāno piedalīties bruņoto spēku vienības no Polijas, Igaunijas, Lietuvas, Amerikas Savienotajām valstīm un Latvijas.

NBS plāno piedalīties mācībās, lai pārbaudītu un pilnveidotu Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandvadību, stiprinātu sadarbību starp vienībām, pārbaudītu un pilnveidotu apgādes jautājumus, kā arī attīstītu uzņemošās valsts atbalsta spējas, nodrošinot sabiedroto spēku darbību Latvijas teritorijā.

Svarīgākais