Ņemot vērā Eglīša ievēlēšanu SEPLP, atbalsta viņa aiziešanu no NEPLP

© Dmitrijs Šuļžics/F64

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien atbalstīja Jāņa Eglīša atbrīvošanu no Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata pēc paša vēlēšanās.

Kā komisijas sēdē norādīja Eglītis, viņš atstās šo amatu, lai pilnvērtīgi varētu strādāt Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP), kur tika ievēlēts augusta sākumā. Tāpat tas jādara, lai novērstu interešu konfliktu, kas veidotos, ja viņš strādātu abās padomēs reizē.

Par Eglīša atbrīvošanu no amata NEPLP vēl būs jābalso Saeimai.

Kā ziņots, pēc paredzētās Eglīša atbrīvošanas no šī amata NEPLP vismaz pagaidām varētu strādātu četru cilvēku sastāvā pašreizējo piecu vietā, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Saeimas deputāte, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretāre Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP).

Kā skaidroja Beitnere-Le Galla, visdrīzāk, rudenī ar NEPLP varētu notikt plašāka saruna, vai padomei turpmāk strādāt četru vai piecu cilvēku sastāvā.

Kā ziņots, Saeima augusta sākumā ievēlēja jaunizveidotās SEPLP padomes locekļus - Eglīti, Jāni Siksni un Sanitu Upleju-Jēgermani.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.