Tiesnešu biedrības prezidente šokēta par "Vienotības" politiķu tiesnešiem veltītajiem izteikumiem

Latvijas Tiesnešu biedrības (LTB) prezidenti Bauskas tiesas priekšsēdētāju Ivetu Andžāni šokējuši "Vienotības", kas sevi pozicionējusi kā tiesiskas un demokrātiskas valsts aizstāvi, politiķu izteikumi par tiesnešiem.

Andžāne aģentūrai LETA sacīja, ka pēdējā laikā, īpaši pēdējās divās nedēļās, valstī tiek veikta kampaņa, kuras mērķis ir diskreditēt tiesnešus. Viņas ieskatā, tas ir darīts apzināti, lai radītu priekšstatu par tiesnešiem, kuri neko nedara.

"Es esmu ļoti šokēta, ka to dara partijas pārstāvji, kas sevi pozicionējusi kā tiesiskas un demokrātiskas valsts aizstāvjus," sacīja Andžāne, sakot, ka ir pārsteigta gan par tik augsta līmeņa amatpersonas, kāda ir Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, gan par tieslietu ministra Aigara Štokenberga izteikumiem, kas pēdējā laikā veltīti tiesnešiem.

Viņa pauda neizpratni par iemesliem, kāpēc tiesnešu atalgojums netiek pielīdzināts, piemēram, kāda cita varas atzara atalgojumam, bet gan valsts pārvaldes iestāžu jurista atalgojumam.

Tāpat Andžāne sacīja, ka viņai ir sāpīgi arī Štokenberga izteikumi, no kura kā no bijušā tiesneša, kas stājies tieslietu ministra amatā, esot gaidīta izpratne, taču viņš nostājies tiesnešiem "pretējās pozīcijās" un, pretēji vēl kādā no tiesnešu konferencēm paustajam viedoklim, ka viņš saprot tiesnešus un viņus atbalsta, tagad vienkārši "uzspļauj visiem virsū".

LETA jau ziņoja, ka valdība šodien atbalstīja ieceri vienotajā atalgojuma sistēmā iekļaut arī tiesnešus, prokurorus un Saeimas deputātus.

Tieslietu ministrijas pārraudzībā bija sagatavoti un valdības sēdes slēgtajā daļā tika izskatīti grozījumi vairākos likumos, paredzot vienotajā atalgojuma sistēmā iekļaut arī tiesnešus, prokurorus un Saeimas deputātus.

Tagad par minētajiem grozījumiem būs jālemj parlamentam.

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais