ZZS deputāti rosina no likuma grozījumiem izslēgt iespēju atlaist nevakcinētos darbiniekus

© Dmitrijs Suļžics/F64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti valdības virzītajos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā iesnieguši priekšlikumus izslēgt pantus, kas nosaka "obligāto" vakcinēšanos atsevišķās jomās un iespēju nevakcinētos darbiniekus atbrīvot no darba pienākumu pildīšanas.

Partiju apvienības deputāti ir pārliecināti, ka vakcinācijai jābūt brīvprātīgai ikviena izvēlei, kas balstīta uz medicīniskiem apsvērumiem, nevis bailēs zaudēt darbu un palikt bez ienākumiem, aģentūru LETA informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

Valdības līdzšinējā nekonsekventā rīcība un nepārdomātie lēmumi saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, kā arī neskaidrā komunikācija ir novedušas pie tā, ka Latvijas sabiedrība tiek arvien vairāk šķelta un pieaug neapmierinātība, apgalvo ZZS.

Šādā situācijā ZZS deputāti uzskata, ka politiķiem ir jābūt atbildīgiem un nevajadzētu turpināt vairot spriedzi iedzīvotāju vidū. Tā vietā nepieciešams pamatoti skaidrot vakcinācijas ieguvumus cīņā ar vīrusa izplatību un mudināt cilvēkus brīvprātīgi izvēlēties vakcinēties, norāda partiju apvienībā.

"Jau pašlaik ir redzams, ka līdz šim īstenotā iebiedēšanas un draudu politika ir cietusi neveiksmi. Valdībai ir jābūt drosmīgai atzīt savas kļūdas un mainīt komunikācijas veidu, lai sabiedrība noticētu un mēs kopīgiem spēkiem varētu apturēt Covid-19 vīrusa izplatību, atgriežoties pie normālas ikdienas dzīves," norāda ZZS līdzpriekšsēdētājs un Saeimas deputāts Edgars Tavars.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais