14 pašvaldības saņems valsts aizdevumu

© Dmitrijs Suļžics/F64

Šodien Ministru kabinets atbalstīja valsts aizdevuma sniegšanu 27 pašvaldību investīciju projektiem, kas izvērtēti projektu pieteikumu piektajā kārtā.

Kā aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), pašvaldībām investīciju projektu īstenošanai būs pieejami vairāk nekā astoņi miljoni eiro.

Lielākie no tiem pēc finansējuma apjoma ir Grobiņas novada daudzfunkcionālās pašvaldības ēkas atjaunošana, centrālas ielas pārbūve Gulbenē un apjomīga ceļa segumu atjaunošana vairākās vietās Daugavpils novadā.

Kopumā par šiem līdzekļiem tiks īstenoti 27 projekti 14 pašvaldībās - Dobeles, Ogres, Balvu, Smiltenes, Aizkraukles, Gulbenes, Ķekavas, Tukuma, Augšdaugavas, Dienvidkurzemes, Limbažu un Jēkabpils novadā, Rīgā un Jūrmalā.

Arī piektajā kārtā populārākais aizdevuma mērķis ir pašvaldības transporta infrastruktūras attīstība. Tiks veikti Viļakas novada ielu un autoceļu remontdarbi, izbūvēts ielu apgaismojums Balvu pilsētā, gājēju un velosipēdu celiņa izveide Limbažu novadā, lietus ūdens kanalizācijas sistēmu izveide Ogrē, kā arī īstenoti citi transporta infrastruktūras projekti.

Pašvaldības ēku energoefektivitātes pasākumu mērķī atbalstīta Auces vidusskolas ēkas fasādes siltināšana un pašvaldības ēkas atjaunošana Ogrē.

Viens no attālināto un bezkontakta pakalpojumu attīstībai paredzētajiem projektiem būs vienotās ģeotelpiskās informācijas sistēmas "GeoRīga" pilnveidošana.

Ēku vai tās daļu pielāgošana pašvaldības pakalpojumu sniegšanai paredzēta Grobiņā un Jēkabpils novadā, kur tiks veikta ambulances-aptiekas ēkas atjaunošana sociālā centra vajadzībām.

Savukārt īres dzīvokļu izveidošanai tiks pārbūvēta ēka Ilūkstes novadā.

Kā ziņots iepriekš, lai veicinātu ekonomikas atgūšanos no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes, VARAM šogad paplašināja pašvaldību iespējas aizņemties, papildinot aizdevumu programmu ar iespēju projektus pieteikt arī pašvaldības ēku pielāgošanai pašvaldības pakalpojumu sniegšanai, īres dzīvokļu izveidošanai ārpus Rīgas plānošanas reģiona, pašvaldības meliorācijas sistēmas infrastruktūrai, būvprojektu izstrādei nozīmīgiem un lieliem investīciju projektiem, kā arī pašvaldību uzsākto investīciju projektu pabeigšanai.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā Spānijas laikraksti vēstīja par vērienīgu policijas operāciju, kurā izdevies likvidēt Latvijas pilsoņa vadītu vardarbīgu noziedzīgu organizāciju. “Nekā personīga” zināms, ka grupējuma darbības centrs atradās Žironā, no kurienes tas gadiem ilgi pārvadāja narkotikas no Spānijas uz Baltijas valstīm un Skandināviju.Pēc tiesībsargu domām noziedzīgo tīklu vadījis Jurijs Spirodonovs. Viņš jau agrāk nonācis mūsu policijas redzeslokā, taču saistībā ar citiem noziegumiem. Spiridonovs patlaban apcietināts. Pagaidu ieslodzījumā atrodas arī viņa tuvākie ģimenes locekļi.

Svarīgākais