Rēzeknes novadā izņem šaujamieročus un munīciju

© Valsts policija

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas, operatīvo pasākumu rezultātā, Rēzeknes novadā, Ozolaines pagastā izņēma šaujamieročus un munīciju. Uzsākts kriminālprocess.

2021.gada 11.augustā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus Rēzeknes novadā, Ozolaines pagastā noskaidroja 1974.gadā dzimuša vīrieša saistību ar šaujamieroču nelikumīgu glabāšanu.
Kratīšanas rezultātā vīrieša privātmājā tika konstatētas un izņemtas divas nelikumīgi glabātas gludstobra bises, munīcija - 37 patroni, kā arī patronu sastāvdaļas.
Jāmin, ka persona iepriekš nebija nonākusi policijas redzes lokā.
Personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.