Pavļuts cer uz pašvaldību atbalstu vakcinēšanas pret Covid-19 procesa veicināšanā

© Ģirts Ozoliņš/F64

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) cer uz pašvaldību atbalstu vakcinēšanas pret Covid-19 procesa veicināšanā.

To ministrs teica piedaloties Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē, informēja LPS pārstāve Ella Pētermane.

Stāstot par aktualitātēm Covid-19 pandēmijas ierobežošanā, veselības ministrs informēja, ka lielie vakcinācijas centri pašvaldībās darbosies līdz 31.augustam, tāpēc būs jāmeklē jaunas telpas šī procesa turpināšanai un pašvaldībām arī turpmāk būs liela loma vakcinācijas procesa nodrošināšanā.

Ministrs brīdināja, ka rudenī, iestājoties vēsākam laikam un iedzīvotājiem atkal vairāk uzturoties iekštelpās, ir gaidāma saslimstības palielināšanās. Viens no veidiem, kā slimības izplatību mazināt, ir vakcinācija, un šajā jomā ministrs cer uz pašvaldību atbalstu un iesaistīšanos, tostarp nodrošinot ar savām telpām vakcinācijas veikšanai.

Viens no aktuālākajiem jautājumiem saistībā ar Covid-19 ir mācību procesa nodrošināšana klātienē, un komitejas dalībnieki saņēma ministra apstiprinājumu, ka tā arī ir Veselības ministrijas prioritāte un skolu masveida slēgšana lielas saslimstības gadījumā būs pēdējais solis.

Savukārt labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP) klātesošos informēja, ka ministrija tuvākajā laikā Ministru kabinetā iesniegs atjaunoto Covid-19 izplatības mazināšanas plānu sociālās aprūpes centros. Kā citas aktualitātes ministrs minēja nodarbinātības veicināšanu, atbalsta sniegšanu bezdarbniekiem, kā arī bērnu tiesību un ģimenes aizsardzības jomas uzlabošanu.

Ministrs pašvaldību pārstāvjus informēja, ka prioritārie pasākumi nākamā gada labklājības budžetā būs sociālās aprūpes centru darbinieku atalgojums, atalgojuma palielināšana sociālajiem darbiniekiem, ienākumu palielināšana pensionāriem, kā arī ikgadējā pensiju indeksācija.

Šī bija pirmā komitejas sēde pēc jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām un tajā tika ievēlēta jaunā komitejas vadība. Par LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāju tika ievēlēts Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs (Latgales partija).

"Veselības aprūpe un sociālie jautājumi ikvienā pašvaldībā ir starp prioritātēm, jo tie skar ikvienu iedzīvotāju. No tā, cik profesionāli šīs jomas tiks koordinētas, ir atkarīga ikviena iedzīvotāja labsajūta un labklājība, tāpēc ir svarīgi, lai arī LPS komiteju vadītu pašvaldību politiķi, kuri ir zinoši par veselības un sociālās aprūpes jomu," pauž LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Svarīgākais