Liepājā pret Covid-19 vakcinējušies 73% skolu darbinieku

© Reuters/Scanpix

Liepājā pret Covid-19 vakcinējušies aptuveni 73% vispārizglītojošo skolu darbinieku, liecina pilsētas pašvaldības apkopotā informācija.

Pirmsskolas izglītības darbinieku vidū vakcinēšanās aptvere ir zemāka, sasniedzot 70%.

Lielāko vakcinācijas aktivitāti izrādījuši 2.mūzikas skolas darbinieki, kur potes saņēmuši 89% darbinieku. 5.vidusskolā aptvere ir 87%, Oskara Kalpaka 15.vidusskolā - 85%.

Starp pirmsskolas izglītības iestādēm līderis ir bērnudārzs "Kāpēcītis", kur vakcinējušies 93% darbinieku. "Delfīnā" potējušies 87%, bet "Pūcītē" - 84% darbinieku.

Saistībā ar to, ka Liepājā izglītības nozares darbiniekiem pieejamas arī "Johnson & Johnson" (J&J) vakcīnas, šo dienu laikā vakcināciju turpina vēl vairāki pasniedzēji un citi nozares darbinieki.

Jau vēstīts, ka ceturtdien vakcīnu pret Covid-19 Latvijā kopumā saņēmuši 4055 cilvēki, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Vakar vakcinācijas temps aizvien bijis salīdzinoši zems, kopumā vakcinējot vien 4055 cilvēkus. Ceturtdien pirmo vakcīnas devu saņēma 2240 cilvēki, otro - 1623, bet vēl 192 personas vakcinētas ar J&J meitasuzņēmuma ražoto vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Pēdējo dienu vakcinācijas dati gan vēl var pieaugt, jo virkne ārstniecības personu informāciju par vakcinācijas faktu sistēmā ievada ar vairāku dienu nobīdi.

No vakar pirmo poti saņēmušajiem vairums jeb 1865 cilvēki vakcinēti ar "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu, savukārt vēl 364 cilvēkiem ievadīta "Moderna" vakcīna. Lielākā daļa otro poti saņēmušo tāpat vakcinēti ar "Pfizer"/"BioNTech", taču vēl 148 cilvēki vakcinācijas procesu noslēdza, saņemot "Moderna" otro vakcīnas devu, kā arī 23 personas noslēdza "AstaZeneca" vakcinācijas kursu. 192 personas savukārt sapotētas ar J&J vakcīnu.

Ceturtdien vakcinācija notikusi kopumā 171 ārstniecības iestādē. Visvairāk cilvēku apkalpoja AS "Veselības centru apvienība", SIA "Veselības centrs 4" un SIA "Latgales medicīnas centrs".

Vairākums vakar vakcinēto neatbilst nevienai prioritāri potējamo iedzīvotāju kategorijai, tomēr vēl 467 cilvēki, kas devās pēc potes, bija vecumā virs 60 gadiem, kā arī 289 personas - ar hroniskajām saslimšanām. Vakcīnas vakar saņēma arī izglītības un ārstniecības iestāžu darbinieki.

Svarīgākais