Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Muižniece Tokijas olimpisko spēļu medaļniekiem pasniedz IZM atzinības rakstus

© Dmitrijs Šuļžics/F64

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) Latvijas medaļniekiem Tokijas olimpiskajās spēlēs pasniegusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) atzinības rakstus.

Ceturtdien ministrijā ciemojās Tokijas olimpisko spēļu medaļnieki un Muižniece, kā arī IZM valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs pasniedza medaļniekiem ministrijas atzinības rakstus, kā arī pateicās treneriem.

"Olimpiskās spēles Tokijā ir noslēgušās, un šajā lielajā sporta forumā bijuši gan priekpilni brīži, gan pārsteidzoši mirkļi, gan jāpārdzīvo neveiksmes. Neskatoties uz visu, Latvijas sportisti ir ieguvuši zelta medaļas 3x3 basketbolā un bronzas medaļu svarcelšanā. Mēs ar viņiem bezgala lepojamies," pauda ministre.

Gatavojoties Latvijas medaļnieku uzņemšanai, ministre bija aicinājusi ministrijas darbiniekus - sporta līdzjutējus un olimpiešu fanus, veltīt viņiem visjaukākos un patiesākos "paldies" un atzinības vārdus, uzrakstot personiskas vēstules. "Neviens atzinības raksts neatsver vārdus, kurus no sirds viņiem saka sportistu līdzjutēji," ir pārliecināta ministre.

Šodien fanu un līdzjutēju vēstules tika nodotas Latvijas olimpiešiem, kuri neslēpa savu saviļņojumu un prieku par sirsnīgo sagaidīšanu.

LETA jau ziņoja, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs Latviju 14 sporta veidos pārstāvēja 33 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, cīņā, džudo, jāšanas sportā, karatē, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, riteņbraukšanā (šoseja un BMX), smaiļošanā, svarcelšanā, šaušanā, tenisā un vieglatlētikā.

32. vasaras olimpiskās spēles Tokijā notika no 23.jūlija līdz 8.augustam.