Peldvietā "Rumbula" atkal var droši peldēties

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Rīgas oficiālajā peldvietā "Rumbula" ūdens kvalitāte ir laba un tajā atkal var droši peldēties, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Veselības inspekcija, 3.augustā veicot kārtējās peldvietu pārbaudes Rīgas oficiālajās peldvietās, bija noteikusi aizliegumu peldēties peldvietā "Rumbula". Lai par to brīdinātu apmeklētājus, departaments izvietoja informatīvās zīmes, ka peldēties ir aizliegts.

Zinātniskā institūta "BIOR" Ķīmiskās laboratorijas eksperti 9.augustā departamenta uzdevumā veica atkārtotas ūdens kvalitātes pārbaudes. Testēšanas rezultāta iegūtās mikrobioloģiskās analīzes bija labas un neuzrādīja piesārņojumu, tāpēc peldvietā "Rumbula" peldēties atkal var droši.

Neraugoties uz ūdens kvalitātes uzlabojumu, šodien peldvietā atkārtoti tiks ņemti ūdens paraugi. Peldsezonas laikā Veselības inspekcija reizi mēnesī veic peldūdens kvalitātes monitoringu un mikrobioloģiskā testēšanā iegūtie kvalitātes rezultāti tiek publicēti inspekcijas tīmekļvietnē. Nepieciešamības gadījumos Rīgas domes Mājokļu un vides departaments oficiālajās peldvietās veic ūdens kvalitātes papildus kontroli.

Kā liecina pašvaldības informācija, Daugavā, peldvietā "Rumbula" ūdens temperatūra šodien bija plus 18 grādi.

Vissiltākais ūdens ir Bābelīša ezerā un Daugavā pie Ķīpsalas, kur ūdens temperatūra ir plus 20 grādi.

Ķīšezerā un Daugavā pie Lucavsalas ūdens temperatūra ir plus 19 grādi, Vecāķos līdzīgi kā Rumbulā - plus 18 grādi, bet visvēsākais ūdens ir Vakarbuļļu peldvietā kur ūdens temperatūra ir plus 17 grādi.

Svarīgākais