Vismaz 63% RPP darbinieku vakcinēti pret Covid-19

© Reuters/Scanpix

Vismaz 63% Rīgas pašvaldības policijas darbinieku ir vakcinēti pret Covid-19, šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas deputātus informēja policijas priekšnieks Juris Lūkass.

Viņš norādīja, ka tie ir dati, kas saņemti 2.augustā, un tad 63% darbinieku esot izgājuši pilnu vakcinācijas kursu.

Lūkass piebilda, ka viņa rīcībā pašlaik neesot informācijas, ka vakcinācijas procesa noteikšana par obligātu, varētu izraisīt problēmas darba organizēšanā un policijas pienākumu izpildē.

Šodien komitejas sēdē tiek skatīts jautājums par Rīgas pašvaldības policijas darbinieku motivēšanu, slodzes samazināšanu un atalgojuma palielināšanu.

Kā ziņots, Saeima konceptuāli atbalstījusi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projektu, kas paredz noteikt, ka pēc 1.oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, kas apliecina vai nu vakcinēšanās, vai izslimošanas faktu.

Likumprojekts paredz obligātu Covid-19 sertifikāta prasību veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un izglītības jomā strādājošajiem.

Ja vēlāk augustā vai septembrī likums tiks pieņemts arī galīgajā lasījumā, tad opozīcijas pārstāvji plāno vākt 34 deputātu parakstus, lai uz laiku apturētu likuma izsludināšanu un mēģinātu panākt tā nodošanu izlemšanai referendumā.

Svarīgākais