Jūlijā iedzīvotāji visvairāk skatījušies LTV1

© Egons Ansbergs/F64

Skatītākais televīzijas kanāls Latvijā šogad jūlijā bija LTV1, kura skatīšanās laika daļa pēc konsolidētajiem datiem bija 10,9%, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" aktuālākie dati.

Otrs skatītākais kanāls jūlijā bija TV3 ar skatīšanās laika daļu 8,7%, savukārt trešajā vietā bija "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK), kuram veltīti 6,3% no kopējās televīzijas skatīšanās laika daļas.

Ceturtajā vietā ierindojās kanāli LTV7, kura skatīšanās laika daļa veidoja 4,8%. Piektajā vietā bija kanāls "3+" ar 3,1%, sestajā vietā - kanāls "PBK Igaunija" ar 2,9%, septītajā vietā - TV6 ar 2,8%, astotajā vietā - kanāls "TV3 Life" ar 2,7%, devītajā vietā - kanāls TVCI ar 2,6%, bet desmitnieku noslēdz kanāls STV ar skatīšanas laika daļu 1,4%.

Nedaudz virs 1% skatīšanās laika daļa bija kanāliem "1+2" un kanālam "RīgaTV 24".

Savukārt mazāk nekā 1% skatīšanās laika daļa bija kanāliem "360TV Hokejs", "8TV", "Best4Sport TV", "CTC Baltija", "Discovery Channel", "Filmzone", "FOX", "Fox Life", "Kidzone TV", "Latvijas Šlāgerkanāls", "National Geographic Channel", "Nickelodeon", "Pjatnica International", "Re:TV", "TNT", "TNT4 International", "TV3 Mini" un "Viasat History". Pārējā skatīšanās laika daļa veidoja 43,4%.

Konsolidētās televīzijas skatītāko programmu topa pirmajā vietā ierindojās seriāls "Vera 5" kanālā LTV1, kuru vēroja vidēji 6,4% jeb 117 300 Latvijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem. Programmu topa otrajā vietā ierindojās "Panorāma (Svētdienā)" kanālā LTV1, kuru vēroja vidēji 6,4% jeb 117 000 Latvijas iedzīvotāju.

Trešā skatītākā televīzijas programma jūlijā - "TV3 Laika ziņas", kuras vēroja vidēji 6% jeb 109 400 Latvijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem.

"Kantar" mediju klientu direktors Oskars Rumpēters norādīja, ka viens televīzijas skatītājs jūlijā pie televīzijas ekrāna pavadīja vidēji četras stundas dienā, kas bija par septiņām minūtēm vairāk nekā jūnijā

Konsolidētie dati ietver televīzijas programmu vērošana to ētera lakā un ar nobīdi laikā - līdz septiņām dienām pēc to ētera laika.