VID piemaksu apmaksai piešķir papildus 277 000 eiro finansējumu

© Romāns Kokšarovs/F64

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) virsstundu un piemaksu apmaksai par darbu Covid-19 laikā no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirts 277 059 eiro finansējums, otrdien lēma Ministru kabinets.

Tostarp 99 734 eiro piešķirti, lai nodrošinātu samaksu par virsstundu darbu atbilstoši faktiskajam virsstundu apjomam laikposmā no šā gada 1.maija līdz 30.jūnijam VID nodarbinātajiem, kuri nodrošina atbalsta izmaksu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem.

Savukārt 177 325 eiro piešķirti, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar piemaksu izmaksu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Muitas pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos sabiedrības veselības apdraudējuma situācijā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu laikposmā no šā gada 1.jūnija līdz 30.jūnijam.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas Republikas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais