Skolās ar augstu vakcinācijas aptveri centīsies maksimāli ilgi nodrošināt mācības klātienē

© Reuters/Scanpix

Skolās ar augstu vakcinācijas pret Covid-19 aptveri maksimāli ilgi jānodrošina mācības klātienē, uzskata Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Iveta Ratinīka (LA).

Viņa aģentūru LETA informēja, ka nākamnedēļ plāno tikties ar izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci (JKP), lai pārrunātu izglītības procesa organizēšanu nākamajā mācību gadā.

Ratinīka uzskata, ka skolās, kur liels skaits skolotāju un skolas darbinieku būs vakcinēti pret Covid-19, būtiski saglabāt klātienes mācības sākumskolas klasēs kā arī 9. un 12.klasēm. Savukārt pārējiem skolēniem varētu notikt daļēji attālinātas mācības.

Viņa arī īpaši aicina 12.klašu audzēkņus, kuri visi ir sasnieguši pilngadību, runāt ar skolotājiem un vecākiem un vakcinēties. Iepriekšējais mācību gads ar attālinātajām mācībām esot parādījis, ka skolēniem izveidojušās ļoti lielas "bederes" atsevišķās zināšanu jomās.

Viņas ieskatā, 12.klašu audzēkņi var novērst šīs situācijas atkārtošanos un vakcinējoties parūpēties par savu nākotni.

Kā piemēru Ratinīka minēja Āgenskalna Valsts ģimnāziju, kur no viņas 83 apmācāmajiem 12.klases skolēniem, 64 esot atbildējuši, ka ir vakcinēti.

LETA jau ziņoja, ka šodien tika sveiktas divas pirmās Rīgas pašvaldības izglītības iestādes, kas paziņojušas, ka tajās 80% darbinieku ieguvuši Covid-19 sertifikātu.

Kopumā Rīgā varētu būt jau sešas izglītības iestādes, kurās vakcinācijas aptvere pārsniegusi 80%. Tās ir - Rīgas Ziedoņdārza pirmsskola, Rīgas 93.vidusskola, Rīgas Franču licejs, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, Rīgas Anniņmuižas vidusskola un Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskola.

Pašvaldība skolu darbinieku motivēšanai vakcinēties atvēlējusi 1,7 miljonus eiro. Sasniedzot noteikto personāla vakcinācijas apjomu, izglītības iestādes varēs saņemt 5000 eiro, 7500 eiro vai 10 000 eiro papildu finansējumu, atkarībā no iestādes lieluma un strādājošo skaita.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais