Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO: Latvijā šogad izauguši divreiz lielāki arbūzi nekā parasti

© Jānis Saliņš/F64

Karstā vasara nākusi par labu Latvijas arbūzu un meloņu audzētājiem. Ogas šovasar ir padevušās īpaši saldas un līdz pat divām reizēm lielākas nekā parasti, vēsta TV3 raidījums "900 sekundes".

“Ja mums visas vasaras bija labas, tad šī bija īpaši laba.” Saimniece Maija norāda, ka karstais laiks arbūziem un melonēm ir bijis īpaši labvēlīgs. Lielās ogas ir izaugušas vēl vismaz par trešdaļu lielākas.

“Tie parasti bijuši uz četriem līdz pieciem kilogramiem, bet šogad ir astoņi līdz 10 kilogrami. Es domāju, šogad laikapstākļi piešķīra to lielumu un arī saldumu, jo ir saldi un ļoti sulīgi. Un tirgū jautā - tie tiešām nav itāliešu? Mums ir svētdienās ekskursijas plkst. 11.00, cilvēki var atbraukt paskatīties,” saka audzētāja.

Šajā laukā Salas pagastā arbūzus un melones audzē jau vairākus gadus, un daudzi cilvēki ir pārliecinājušies, ka minētās ogas Latvijā aug ļoti labi. Tomēr joprojām daudziem tas ir pārsteigums.

“Joprojām netic, bet nu jau mazāk netic, bet ir vēl neticīgie. Sāk arvien vairāk audzēt sev un jautā, kā un ko. Tas ir labi, jo ir jāēd vietējā prece,” norāda arbūzu un meloņu audzētāja.