Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Svētdien gaidāms stiprs lietus, atsevišķās vietās iespējami plūdi

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Aizejošā ciklona ietekmē naktī uz svētdienu vēl daudzviet uzlīs, savukārt svētdienas pēcpusdienā no dienvidrietumiem Latviju sasniegs jauns ciklons ar stiprām lietusgāzēm, prognozē sinoptiķi.

Sākot no valsts dienvidrietumiem, naktī un no rīta mākoņu kļūs mazāk, bet pēcpusdienā mākoņu daudzums palielināsies. Gaisa temperatūra saullēktā noslīdēs līdz +11..+17 grādiem; maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +24..+26 grādi, Kurzemē +19..+24 grādi.

Sagaidāms, ka svētdien no pēcpusdienas līdz vēlam vakaram nokrišņu daudzums vietām valsts rietumu un centrālajā daļā pārsniegs 30 milimetrus. Dažviet Latvijā gaidāms arī pērkona negaiss. Lokāli iespējama zemāko vietu applūšana.

Svētdienas vakarā ciklona un negaisa mākoņu dēļ gaidāmas vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē. Tuvākajā diennaktī valdošais būs lēns līdz mērens vējš no dienvidu puses.

Rīgā nakts pirmajā pusē nedaudz īslaicīgi līs, svētdienas priekšpusdiena būs saulaina, vakarā gaidāms lietus, iespējamas stipras pērkona lietusgāzes. Lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš pāries dienvidaustrumu vējā, svētdienas vakarā tas kļūs brāzmains. Gaisa temperatūra +13..+15 grādi saullēktā un +26 grādi pēcpusdienā.