Rīgā aizturēts vīrietis, pie kura atrod nelegālās cigaretes un alkoholu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī tika saņemta informācija par kādu personu, kura, iespējams, nodarbojas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Vakar, 5.augustā, pārbaudot saņemto informāciju, Rīgas Centra iecirkņa policisti par akcizēto preču nelikumīgu apriti Rīgā aizturēja kādu 1962.gadā dzimušu vīrieti.

Veicot sankcionētas kratīšanas gan Rīgā, gan Pierīgā, likumsargi kopumā konstatēja un atsavināja 12 065 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, 2,5 kilogramus tabakas, deviņus litrus degvīna bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām un vēl deviņus litrus kannās sapildītu šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaku, iespējams, spirtu.
Lai noskaidrotu izņemto vielu - šķidrumu sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Tāpat kratīšanu laikā atrasta un atsavināta arī skaidra nauda - 1080 eiro, kas, iespējams, iegūta nelikumīgā ceļā, un automašīna.
Valsts policijā atbilstoši Krimināllikuma 221.6 pantā noteiktajam par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā ir uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.
Aizturētais 1962. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un vairākkārt bijis sodīts par mantiska rakstura noziegumiem. Šobrīd viņš ir ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.