VIDEO: Rēzeknes novadā uziet marihuānas audzētavu

© Ekrānuzņēmums no Facebook

Valsts Policija savā rīcībā ieguva informāciju par personu, kura, iespējams, ir saistīta ar nelegālu marihuānas audzēšanu. Operatīvo pasākumu rezultātā tika aizturēts 1967.gadā dzimis vīrietis, kura dzīvesvietā policija uzgāja marihuānas audzētavu. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas darbinieki savā rīcībā bija ieguvuši informāciju par personu, kura, iespējams, privātīpašumā nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu.
Iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, 4.augustā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas darbinieki Rēzeknes novada Silmalas pagastā aizturēja 1967.gadā dzimušu vīrieti, pie kura privātīpašumā uzgāja marihuānas audzētavu.
Marihuānai līdzīgie stādi tika audzēti, gan speciāli aprīkotā telpā, gan dārza siltumnīcās un brīvā dabā. Kopumā tika izņemti 152 augoši marihuānai līdzīgi augoši stādi un aptuveni 2 kg izžāvētas augu izcelsmes vielas, kas, visdrīzāk, ir marihuāna. Kratīšanas laikā tika izņemti arī divi nereģistrēti šaujamieroči un munīcija - 34 patronas.
Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu - nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt personai par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 256.panta 2.daļas - par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, vai ja to izdarījusi organizēta grupa, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais