Piektdien pastiprināsies vējš, dienvidaustrumu novados gaidāms lietus

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Piektdien Latvijā, no dienvidiem tuvojoties ciklonam, gaidāma ziemeļaustrumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 11-16 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Naktī vēl pūtīs lēns vējš, debesis būs pārsvarā skaidras. Minimālā gaisa temperatūra +8..+13 grādi, Rīgas līča Kurzemes piekrastē līdz +17 grādiem.

Dienā palielināsies mākoņu daudzums. Latgalē un Sēlijā debesis nomāksies, gaidāms lietus. Gaiss iesils līdz +18..+23 grādiem, bet Latgalē - vien līdz +15 grādiem.

Rīgā piektdiena sāksies ar skaidru laiku, no rīta un dienā palielināsies mākoņu daudzums un pastiprināsies ziemeļaustrumu vējš - brāzmās līdz 13 metriem sekundē. Lietus galvaspilsētā iespējams, sākot ar piektdienas pievakari. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +11..+13 grādiem un dienā sasniegs +21..+22 grādus.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais