Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Nežēlīgi noslepkavotajam Pāvelam Rebenokam šodien būtu palicis 41 gads....

© F64

Pagājušā gada 4. augusts bija Pāvela Rebenoka pēdējā dzimšanas diena. Pēc pusotra mēneša viņu nežēlīgi noslepkavoja mājās Langstiņos. Šodien Pāvela atdusas vietā gulst ziedi no draugiem un tuviniekiem.

Lai gan kopš nežēlīgās slepkavības ir pagājis teju gads, šī slepkavība joprojām nav atklāta. Aprīlī Premjers Krišjanis Kariņš pavēstīja, ka sabiedrības drošība ir prioritāte un "aukstasinīgu noziegumu atklāšana, kas notikuši pēdējā laikā, ir iekšlietu ministra un Valsts policijas galvenā atbildība". Valsts policija tobrīd vēstīja, ka advokāta Pāvela Rebenoka uslepkavību izmeklēšanā virzība ir pozitīva.

Neatkarīgā jau rakstīja, pērn naktī uz 20.septembri Langstiņos tika nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks, bet viņa partneris Ingus Balandins - ievainots. Policija informēja, ka trīs maskās tērpti noziedznieki advokāta Rebenoka mājā iebrukuši, uzlaužot durvis, un savus upurus tie situši ar rokām, kājām un turpat atrastiem dēļiem, bet no notikuma vietas aiznesuši līdzi dārgus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus.

Laupītāji upurus pārsteiguši, nezvanot pie durvīm, bet ielaužoties no pagalma puses. Policija vēl skaidro, vai ielaušanās pa durvīm notikusi pirms saimnieku atgriešanās vai jau pēc tam. Policija notikuma vietā ieradusies pēc tam, kad noziegumā cietušais Balandins vērsies pēc palīdzības pie kaimiņiem, jo viņam pašam telefons ticis atņemts.

Vairāk par šīs slepkavības iespējamām versijām var izlasīt šeit.