Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Otrdien Valsts robežsardze liegusi ieceļošanu 10 personām

© Lauris Vīksne/F64

Otrdien Valsts robežsardzes amatpersonas liegušas ieceļošanu Latvijā desmit ārzemniekiem, pavēstīja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Dana Kokoreviča.

Valsts robežsardze uz ārējām robežām un valsts iekšienē kopumā konstatēja 39 likumpārkāpējus, no kuriem 31 konstatēts uz ārējām robežām.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nav bijis derīgs ceļošanas dokuments, divām Krievijas pilsonēm un vienai Izraēlas pilsonei, jo ārzemnieces bija pārkāpušas Ministru kabineta noteikumu "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības.

Tāpat ieceļošana liegta pieciem Izraēlas un vienam ASV pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Visas personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Vienlaikus lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus, proti, viņš bija ieradies bez derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas Šengenas zonas valstu teritorijā. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Vēl "Rīgas" lidostas robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta, un viņai tika liegta izceļošana no Latvijas.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām - diviem Lietuvas un vienam Irākas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu piecām personām -diviem Baltkrievijas, vienam Latvijas, vienam Krievijas un vienam Serbijas pilsonim.