NA ar Golubevu vienojas par nepieciešamību izsludināt ārkārtas stāvokli pierobežā

© Kaspars Krafts/F64

.Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcija šodien ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP) vienojās par to, ka nepieciešams izsludināt ārkārtas stāvokli pierobežā, informēja NA.

Šodien notika NA Saeimas frakcijas deputātu un Golubevas tikšanās, ko partija rosināja, lai pārrunātu satraucošo situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Tikšanās laikā izdevās vienoties par nepieciešamību izsludināt ārkārtas stāvokli pierobežā. NA atzīmēja, ka tas pavērtu iespējas straujāk virzīties uz priekšu ar fiziskas robežas izbūvēšanu, kas aizvadītajos gados kavējusies, taču šobrīd būtu būtisks šķērslis migrantiem.

Tāpat sarunas dalībnieki vienojās, ka līdzās paātrinātai fiziskas robežas izbūvei jālikvidē arī dažādas normatīvās barjeras, kā arī jārada grozījumi krimināllikumā, paredzot lielāku atbildību cilvēku kontrabandas organizatoriem un dalībniekiem.

Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava atzīmēja, ka deputāti ir gandarīti, ka tikšanās laikā puses rada vienotu izpratni par to, ka šobrīd runa nav par klasiskiem patvēruma meklētājiem, kas censtos ieceļot Latvijā. Pie Baltkrievijas robežas notiekošais esot hibrīdapdraudējums.

"Svarīgi, lai Latvijas iestādes un Nacionālie bruņotie spēki ir gatavi atvairīt bīstamus robežpārkāpējus," uzsvēra Dombrava.

Jau vēstīts, ka Latvijas Nacionālie bruņotie spēki no 12.jūlija nosūtījuši zemessargus uz valsts austrumu robežu nelegālās imigrācijas atturēšanas pasākumu pastiprināšanai. Zemessargi tika nosūtīti uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežām.

Šāds lēmums pieņemts, jo novērojama pastiprināta nelegālo migrantu plūsma pār Lietuvas-Baltkrievijas robežu.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais