Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Staķis: Pašvaldības veselības aprūpes iestādēm jāmeklē veidi, kā savstarpēji sadarboties

© Vladislavs Proškins/F64

Četrām Rīgas pašvaldībai piederošajām kapitālsabiedrībām, kas sniedz veselības aprūpes pakalpojumus, jāmeklē veidi, kā vairāk sadarboties vienai ar otru un strādāt kopīgā sinerģijā, pēc attiecīgo veselības aprūpes uzņēmumu apmeklēšanas uzsvēris Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Kā informēja Rīgas domē, Staķis, Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs (PP) un citas pašvaldības amatpersonas apmeklēja SIA "Rīgas 1. slimnīca", SIA "Rīgas 2. slimnīca", SIA "Rīgas veselības centrs" un SIA "Rīgas dzemdību nams", tiekoties ar uzņēmumu vadību.

"Rīgas iedzīvotājiem pieder kapitālsabiedrības, kurās pieejami ļoti augsta līmeņa veselības aprūpes pakalpojumi. Mūsu veselības aprūpes uzņēmumi arī bieži vien ir tie, kuri sniedz pakalpojumus, ko nevar vai negrib nodrošināt privātais sektors. Vienlaikus Rīgas veselības aprūpes kapitālsabiedrībām ir jāmeklē vairāk veidu kā savstarpēji sadarboties, un vienai otru pilnveidot, nevis darboties pilnībā nošķirti. Rīgas pašvaldībai piederošajiem veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem jāstrādā sinerģijā - tas attiecas arī uz kopīgām sistēmām un kopīgiem iepirkumiem," uzsvēra Staķis.

Šogad Rīgas domes deputāti lēmuši par nepieciešamību saglabāt pašvaldības līdzdalību visās četrās pašvaldībai piederošajās veselības aprūpes iestādēs.