"Prokuratūra atslābt nedrīkst"; Stukāns izceļ divas lietas pie kā būtu nepieciešams piestrādāt

© f64.lv, Kaspars Krafts

Prokuratūra atslābt nedrīkst, tāpēc jāturpina strādāt pie sadarbības uzlabošanas ar izmeklēšanas iestādēm un prokuroru darba kvalitātes celšanas, aģentūrai LETA atzina ģenerālprokurors Juris Stukāns, kuram jūlijā apritēja gads kopš stāšanās amatā.

Stukāns skaidroja, ka gada laikā ir paveikti daudzi procesi un viņa izpratnē sākotnēji ieplānotie pasākumi ir realizēti.

Par svarīgāko Stukāns uzskata to, ka izdevies uzlabot sadarbības modeļus ar pirmstiesas izmeklēšanas iestādēm. Tāpat šajā laikā veikta prokuratūras reorganizācija, kas ļāvusi stiprināt prokuratūras kapacitāti.

Ģenerālprokurors gan norādīja, ka atslābt nedrīkst un turpmāk jāturpina strādāt pie diviem jautājumiem. Pirmkārt, pie jau minētā par sadarbības uzlabošanu ar izmeklēšanas iestādēm. Otrkārt, jāturpina darbs pie izglītības kapacitātes celšanas, tāpēc ir apsveicami, ka valdība radusi iespēju veidot tiesnešu un prokuroru apmācības centru.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Stukānu pērn apstiprināja ģenerālprokurora amatā. Pilnvaru termiņš viņam sākās 12.jūlijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.