Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pensionāru federācija: Senioru vakcinēšanos varētu veicināt informatīvās kampaņas saprotamā valodā

© Ilze Zvēra/F64

Senioru vakcinēšanos pret Covid-19 varētu veicināt informatīvās kampaņas saprotamā valodā, lai pat 90 gadus veci cilvēki varētu tās izprast, sacīja Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja Aija Barča.

Viņa pavēstīja, ka līdz šim federācija ir iesaistījusies sarunās gan ar Nacionālā veselības dienesta vakcinācijas projekta nodaļu, gan ar veselības ministru Danielu Pavļutu (AP). Barča sacīja, ka vakcinācijas organizētāji bija atsaukušies federācijas lūgumam un sāka īstenot vakcināciju izbraukumus tuvāk senioru dzīvesvietai, lai pensionāriem nebūtu jāmēro garais ceļš līdz vakcinācijas centriem.

Kopumā viņa pašreizējos senioru vakcinācijas tempus raksturoja kā apmierinošus, bet piebilda, ka nezināmu iemeslu dēļ ģimenes ārsti joprojām nav uzrunājuši visus seniorus, un tas varētu būt viens no iemesliem zemai senioru vakcinācijas aptverei, jo tieši ģimenes ārstam esot jāizvērtē, vai konkrētam senioram vakcinācija ir droša.

Barča sacīja, ka iepriekš bija aicinājusi veidot informatīvas kampaņas, kuras būtu viegli saprotamas arī senioriem, it īpaši personām, kas vecākas par 90 gadiem, jo ne vienmēr seniors uztver vai izprot medicīnisku terminoloģiju.

Jau vēstīts, ka vismaz 90 gadus vecu iedzīvotāju vidū pret Covid-19 vakcinēti vien 30%, un šis ir zemākais rādītājs kopumā visu vecuma grupu vidū.