Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

E-dziesmu svētki daudziem liek vilties un sarūgtina dalībniekus

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

„Tie vairs nav dziesmu svētki, bet gan ļoti slikta izpildījuma bizness. Tā nauda kaut kādā veidā jāapgūst, kaut ko formāli sarīkojam, miljonus dalām,” pikts par e-dziesmu svētku reālo izpausmi ir Rēzeknes izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings.

Viņš intervijā „TV3 Ziņas” arī retoriski vaicā - vai bērniem bija gandarījums? „Diez vai. Vējā izmesta nauda,” teic A. Drelings.

Arī Ķekavas moderno deju kolektīvu vadītajai Ivetai Tamanei palikusi sajūta, ka prioritāte bijusi video filmēšana, nevis svētku sajūtas radīšana bērniem. Kolektīvu vadītāji nostādīti nepatīkamā izvēlē - kuriem bērniem ļaut piedalīties, kuriem jāpaliek mājās, lai nepārsniegtu pulcēšanās noteikumus. „Mākslīgi svētku sajūtu nevar radīt,” norādīja I. Tamane.

„Dziesmu un deju svētkiem ir jābūt kā svētkiem bērniem, nevis 1-3 minūšu atrādīšanās,” uzskata Jelgavas valstspilsētas izglītības pārvaldes vadītāja p.i. Tija Aleksandrova.

Līdzīgas domas pauž arī kolektīvu vadītāji, taču baidās kritizēt svētkus kameras priekšā. Aizkadrā uzrunātie atzīst, ka bērniem svētki likuši vilties un palicis pamatīgs rūgtums.

E-dziesmu svētku budžets ir 2 miljoni eiro, iztērēts neesot vēl pat miljons, mierina organizatori. Un pāri palikusī nauda tikšot ieskaitīta atpakaļ valsts makā.