Vai Latvijas iedzīvotājus uztrauc migrantu krīze pie Lietuvas-Baltkrievijas robežas?

© Reuters/Scanpix/Leta

Pēdējā laikā krasi pieaugusi migrantu plūsma no Irākas un citām valstīm pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai. Lietuvas amatpersonas uzskata, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu un izskan bažas, ka līdzīgs scenārijs varētu atkārtoties arī Latvijā. Kāds ir sabiedrības viedoklis šajā jautājumā, atklāj "Kantar" aptaujas dati, ar kuriem iepazīstināja ziņu raidījums "900 sekundes".

Aptauja liecina sekojošo: 35% Latvijas iedzīvotāju vecumā 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka viņus uztrauc migrantu krīze pie Lietuvas-Baltkrievijas robežas, gandrīz tikpat daudz aptaujāto atbildējuši, ka viņus šī krīze neuztrauc.

Aptuveni piektā daļa iedzīvotāju nav informēti par migrantu krīzi pie Lietuvas-Baltkrievijas robežas, bet gandrīz desmitajai daļai šajā jautājumā nav viedokļa.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais