Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Staldzenes stāvkrasta pieejamības uzlabošanā ieguldīs 650 000 eiro

© AP/Scanpix

Staldzenes stāvkrasta pieejamības uzlabošanā ieguldīs 650 000 eiro, informēja Ventspils pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Helēna Blumberga.

"Komunālā pārvalde" ar projektu "Dabas vērtību saglabāšana un tūrisma pakalpojuma piedāvājuma paplašināšana, nodrošinot Staldzenes stāvkrasta pieejamību un infrastruktūras pilnveidošanu" piedalījās atklāta projektu konkursa 11.kārtā Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības fonda Latvijas Rīcības programmā zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam.

Kā stāstīja Blumberga, projektam veiksmīgi startējot konkursā un saņemot Lauku atbalsta dienesta apstiprinājumu, Staldzenē līdz 2022.gadam tiks paplašināts pie Staldzenes pludmales esošais stāvlaukums, ierīkots apgaismojums un izbūvēta jauna, lēzenāka pieeja līdz jūrai. Tāpat tiks izbūvēti divu veloceliņu posmi - Bangu ielā no Talsu ielas līdz esošajam veloceliņam un no Staldzenes centra līdz stāvlaukumam pie Staldzenes pludmales.

Tiks izbūvēts Jaunupes ielas grants segums, lai zvejnieki un glābšanas dienests varētu ērtāk piekļūt jūrai.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 650 000 eiro, tajā skaitā 90% jeb 585 000 eiro ir Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības fonda finansējums un 10% jeb 65 000 eiro - Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums.