Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Atsavina tonnu alkoholisko dzērienu, kuri ražoti no dezinfekcijas līdzekļa

© Valsts policija

Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2.nodaļas darbinieki veica operatīvās izmeklešanas darbības un kratīšanas vairākos nekustamajos īpašumos, kur izņēma dažādos tilpumos un daudzumos uzglabātus šķidrumus, kopumā aptuveni vienu tonnu.

Kratīšanas laikā tika izņemta viena “Volvo” markas automašīna. Notikuma vietā saistībā ar tika aizturēts 1959. gadā dzimis vīrietis.

Visiem izņemtajiem šķidrumiem tika nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu precīzu sastāvu. Pēc veiktajām eskspertīzēm tika noskaidrots, ka ražošanas laikā, lai iegūtu alkoholiskos dzērienus, tika izmantots dezinfekcijas līdzeklis XP - 10, kas satur spirtu.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas, proti, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tiesa aizturētajai personai piemēroja drošības līdzekli - policijas uzraudzība.