Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Veidos darba grupu, kas izvērtēs Jūrmalas policijas darbinieku iebildumus pret tās vadību

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Jūrmalas domes priekšsēdētājs izdevis rīkojumu par darba grupas izveidi, lai izvērtētu tos iebildumus pret savu vadību par kuriem vēstulē pašvaldībai sūdzējušies Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieki, sacīja pašvaldības priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS).

Viņš norādīja, ka darba grupai divu nedēļu laikā būs jāizskata vēstulē paustie pārmetumi, jāizvērtē amatpersonu darbība un jāsniedz priekšlikumi turpmākajai rīcībai. "Pēc tam, kad es būšu iepazinies ar šo ziņojumu, atbilstoši tā saturam sekos turpmākā rīcība," sacīja Truksnis.

Domes priekšsēdētājs informēja, ka darba grupā ir iekļauti vairāki darbinieki no Juridiskā nodrošinājuma nodaļas, Revīzijas un audita nodaļas, Personāla nodaļas un citi.

"Pašlaik es negribētu komentēt situāciju Jūrmalas pašvaldības policijā, jo vispirms vēlos ar to iepazīties no visiem aspektiem," piebilda Truksnis.

Neskatoties uz to, ka vairāki darbinieki ir iesnieguši atlūgumus, pašvaldības policija spēj pildīt savas funkcijas, sacīja Truksnis, atzīstot, ka nav notikusi traģēdija, lai arī situācija ir nepatīkama un ir jāpievērš uzmanība visiem tiem darba strīdiem, dienesta organizatoriskajiem jautājumiem par kuriem darbinieki ir informējuši pašvaldību. Darba grupa izvērtēs arī policijas priekšnieka darbību.

Latvijas radio vēsta, ka Jūrmalas pašvaldības policijā strādā aptuveni 200 darbinieku. Šogad policiju pametuši 14, bet dažas dienas pēc septiņus gadus veca bērna noslīkšanas atlūgumus jūlija vidū uzrakstīja 11 jeb lielākā daļa no 14 glābējiem.

Darba uzteikumus gatavojot arī policijas dežūrdienests. Savukārt ar kolektīvu aiziešanu no darba tiek draudēts Jūrmalas domes vadībai nosūtītā vēstulē, ko parakstījuši 38 jeb piektā daļa no visiem pašvaldības policistiem.

Septiņu lappušu vēstulē virkne pārmetumu par vadības stilu veltīti pašreizējam policijas priekšniekam Uldim Bēniņam.