Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Elektroskrejriteņa vadītājai konstatētas 1,39 promiles

© Valsts policija

2021. gada 27. jūlijā ap pulksten 01:29 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas, pildot dienesta pienākumus, Daugavpilī, Puškina ielā apturēja 1981. gadā dzimušu sievieti, kura vadīja elektroskrejriteni „BOLT” atrodoties alkohola reibumā – 1,39 promiles.

Valsts policija atgādina, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,0 promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, - uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam 120 eiro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no piecām līdz desmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 850 līdz 1200 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.
Jāmin, ka bieži vien, elektroskrejriteņu vadītāji pārkāpj arī citus Ceļu satiksmes noteikumus, kas nereti beidzas ar nepatīkamām situācijām un gūtām traumām.
Visbiežāk fiksētais pārkāpums ir personu pārvietošanās ar elektroskrejriteni divatā. Tiek konstatēti arī gadījumi, kad vecāki pārvadā bērnus uz elektroskrejriteņiem, šādā veidā rupji pārkāpjot Ceļu satiksmes noteikumus, kuri paredz, ka elektroskrejriteņu vadītājs nedrīkst vest pasažieri.
Tāpat nereti tiek konstatēti gadījumi, kad ar elektroskrejriteņiem pārvietojās personas, kuras nav sasniegušas attiecīgu vecumu, lai to varētu vadīt. Atgādinām, ka 2021.gada 11. maijā pieņemtie Ceļu satiksmes noteikumu grozījumi paredz, ka elektroskrejriteni drīkst vadīt personas, kuras ir sasniegušas 14 gadu vecumu.
Tāpat Valsts policija atgādina - lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, kā arī, lai brauciens nebeigtos ar smagām traumām, pārvietojoties satiksmē ar elektroskrejriteni, ir rūpīgi jāizvērtē braukšanas apstākļi, jābūt uzmanīgiem un vērīgiem, tāpat jāizvēlas atbilstošs braukšanas ātrums savām spējām, bet jāatceras, ka tas nedrīkst pārsniegt 25 km/h. Tāpat, ja pārvietojas pa ietvi, ātrums nedrīkst pārsniegt gājēju pārvietošanās ātrumu.