Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Puntulis atvainojas par stipendiju izmaksu kavēšanos

© Kaspars Krafts/F64

Reaģējot uz vairāku mākslinieku publiski pausto sašutumu sociālajos tīklos par Valsts Kultūrkapitāla fonda stipendiju aizkavēšanos, kultūras ministrs Nauris Puntulis izdevis rīkojumu nekavējoties sagatavot nepieciešamo dokumentāciju, lai tuvākajā Ministru kabineta (MK) sēdē lemtu par finansējuma piešķiršanu, kas tiks izmaksāts Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) Radošo personu nodarbinātības programmas 2.konkursa stipendiātiem.

Tāpat ministrs savā sociālā tīkla "Facebook" kontā Kultūras ministrijas vārdā atvainojies VKKF programmas stipendiātiem par kavējumu stipendiju izmaksās:

“Latvijas Republikas Kultūras ministrijas vārdā atvainojos radošajām personām par radušos situāciju, sagādātajām neērtībām. Radošās personas atbalstu savos kontos ieraudzīs augusta vidū.”

Atgādināsim, ka šodien VKKF izsūtīja vēstuli stipendiātiem, lai informētu, ka finansējums radošajām personām nav izmaksāts no fonda neatkarīgu iemeslu dēļ, proti, VKKF nav saņēmis izmaksu veikšanai nepieciešamo naudu, jo MK vēl nav pieņēmis lēmumu par izmaksām paredzētās naudas nodošanu VKKF. Vēstulē tika atzīmēts, ka attiecīgais MK lēmums tiek gaidīts 10.augusta sēdē, un VKKF kontā šis finansējums varētu ienākt un tiks izmaksāts augusta beigās.

Tāpat VKKF skaidroja, ka atbalsta programma tiek finansēta no valsts budžeta programmas "VKKF programmu un projektu īstenošana", no papildu piešķirtajiem KM līdzekļiem, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari.

VKKF akcentēja, ka, ņemot vērā, ka papildus finansējums KM piešķirams no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", atbalsts tiks izmaksāts tiklīdz būs pieņemts MK rīkojums par šādu līdzekļu piešķiršanu, KM normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iesniegusi Finanšu ministrijā līdzekļu pieprasījumu un finanšu ministrs normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informējis Saeimas Budžeta un finanšu komisiju par apropriācijas izmaiņām atbilstoši rīkojumā noteiktajam.