Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Liepājas cietuma būvuzraudzības darbus veiks "Firma L4"

© Oksana Džadana/F64

Jaunā Liepājas cietuma būvuzraudzības darbus veiks SIA "Firma L4", informēja Tieslietu ministrijā.

Iepirkuma komisija lēma par labu komersantam "Firma L4", jo tika iesniegts saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums un tas arī bija atbilstošs visām iepirkuma nolikuma prasībām.

Līgumu ar "Firma L4" Tiesu namu aģentūra plāno parakstīt līdz 10.augustam.

"Firma L4" galvenais uzdevums būs profesionāla un neatkarīga būvdarbu veikšanas procesa uzraudzība, lai pārliecinātos par kvalitatīvu un drošu Liepājas cietuma būvniecību - pārbaudīt būvdarbu secību un būvdarbu veikšanas tehnoloģijas atbilstību būvprojektam, darbu veikšanas projektam, kā arī darba drošības un ugunsdrošības atbilstību reglamentējošiem normatīvajiem aktiem. Būvuzraudzību "Firma L4" būs jānodrošina visa Liepājas cietuma būvniecības veikšanas laikā, kā arī būvdarbu garantijas periodā.

"Firma L4" ir inženieru un konsultantu birojs Latvijā ar 26 gadu pieredzi projektēšanā, būvuzraudzībā un inženierkonsultācijās.

Jau ziņots, ka Liepājas cietuma būvuzraudzības iepirkums tika izsludināts 26.martā un galvenās prasības iepirkuma pretendentiem Tiesu namu aģentūras būvuzraudzības iepirkuma komisija izvirzīja - spēkā esošu vismaz trešās kategorijas industriālo drošības sertifikātu, kas apliecina komersantu tiesības pretendēt uz pasūtījuma izpildi. Tāpat iepirkuma pretendentiem tika izvirzītas tehniski profesionālās spējas, prasot pretendentu un to rīcībā esošo speciālistu kvalifikāciju un pieredzi lielu būvobjektu būvuzraudzībā.

Jaunais Liepājas cietums ir kopējai sabiedrības drošībai nozīmīgs infrastruktūras objekts, kas ļaus uzsākt jaunas sodu izpildes sistēmas ieviešanu, pilnveidojot ieslodzīto resocializācijas procesu, tādējādi radot ietekmi arī uz atkārtotu noziegumu izdarīšanas jeb recidīva rādītāju samazināšanu.

Būvuzraudzības iepirkumā tika saņemti divi pretendentu pieteikumi.