Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Šogad pirmajā pusgadā Latvijas ostās ārvalstu kuģi pārbaudīti 133 reizes

Latvijas Jūras administrācijas Kuģošanas drošības inspekcijas inspektori šogad pirmajos sešos mēnešos veikuši 133 ostas valsts kontroles inspekcijas ārvalstu kuģiem, kas ienākuši Latvijas ostās, informēja Jūras administrācijas pārstāve Sarma Kočāne.

Viņa atklāja, ka šajā laikā aizturēts viens ārvalstu kuģis - ar Panamas karogu peldošais "Ultra Serval". Aizturēšanas iemesls bijusi nesavlaicīga kuģa apkalpes nomaiņas noorganizēšana, proti, daļa apkalpes nepārtraukti strādāja vairāk nekā 12 mēnešus. Pēc šī jautājuma sakārtošanas ar kuģa karoga valsti, aizturētais kuģis tika atbrīvots.

Latvijas karoga kuģi ārvalstu ostās pirmajā pusgadā pārbaudīti 16 reižu, neviens Latvijas kuģis nav aizturēts. Neviens Latvijas kuģis ārvalstu ostās nav aizturēts arī iepriekšējo trīs gadu laikā - no 2018. līdz 2020.gadam.

Pagājušajā gadā pirmajā pusgadā pārbaudīti 74 kuģi. Kā skaidroja Jūras administrācijā, pārbaudīto kuģu skaits ir ievērojami mazāks, jo Covid-19 pandēmijas dēļ no 2020.gada 16.marta līdz 10.jūnijam ārvalstu kuģu inspekcijas bija pārtrauktas.

Latvijas Jūras administrācija ir Satiksmes ministrijas pārraudzībā esoša iestāde, kas atbilstoši normatīviem, starptautiskajām tiesību normām un savai kompetencei jūrlietās veic Jūrlietu pārvaldes un Jūras drošības likumā noteiktās funkcijas.