Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Valsts prezidents Egils Levits: Šī nav pēdējā nodokļu reforma

© Kaspars Krafts/F64

Finanšu ministrijā (FM) tiek veidota darba grupa, kas izvērtēs daudz kritikas izpelnījušās nodokļu izmaiņas, vēsta LTV raidījums “Panorāma”. Arī Valsts prezidents Egils Levits mudinājis koriģēt nodokļu izmaiņas attiecībā uz pašnodarbinātajiem un nepilna laika darbiniekiem.

"Nodokļu likumdošanai jābūt piemērotai dzīves situācijām, un ir vesela virkne dzīves situāciju, piemēram, pašnodarbinātie, cilvēki, kuri strādā vairākās darbavietās, kuri strādā tā, ka vienu mēnesi ir ienākumi, bet trīs mēnešus nav... Tā ir realitāte mūsu darba tirgū, mūsu ekonomikā, un likumdošanai ir jābūt piemērotai šīm situācijām. Un acīmredzot sašutums un kritika, ka tā nav īsti piemērota, varētu būt pamatota," sacīja E. Levits. Vienlaikus viņš atzina, ka šī nodokļu reforma pēdējā, jo “nodokļu jomā vēl ir daudz darāmā."
Pašlaik FM darba grupas sastāvs vēl nav zināms. Darba grupas uzdevums būs izvērtēt, vai nepieciešams precizēt regulējumu. Tāpat netiek izslēgta iespēja, ka arī nākamgad varētu būt kādas izmaiņas, piemēram, varētu vērtēt iespēju samazināt darbaspēka nodokļus.
Neatkarīgā jau rakstīja, ka 1. jūlijā stājās spējā nodokļu izmaiņas, kas paredz obligātās minimālās sociālās iemaksas. Tās ir jāmaksā no vismaz 1500 eiro ceturksnī, bet likumā ir paredzēti arī izņēmumi.