Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Igaunija piešķirs Lietuvai 100 kilometrus dzeloņdrāšu robežas ar Baltkrieviju nostiprināšanai

© AFP/Scanpix

Igaunija piešķirs Lietuvai 100 kilometrus dzeloņdrāšu, lai Lietuva varētu nostiprināt robežu ar Baltkrieviju un ierobežot nelegālo migrantu pieplūdumu, sestdien pavēstīja Igaunijas aizsardzības ministrs Kalle Lānets.

"Lietuva mums ir tuvs sabiedrotais, un mūsu uzdevums ir nekavējoties tai sniegt atbalstu šajā krīzē," pēc sarunas ar Lietuvas iekšlietu ministri Agni Bilotaiti pavēstīja Lānets.

Pirmkārt, no Aizsardzības spēku rezervēm uz Lietuvu tiks nosūtīti 100 kilometri dzeloņdrāšu, lai valsts varētu paātrināt robežas nostiprināšanu, norādīja ministrs.

"No 1.augustā mēs esam gatavi nosūtīt uz Lietuvu trīs bezpilota lidaparātus, lai uzlabotu robežas uzraudzības situāciju," viņš piebilda.

Palīdzības lūgumu izteikušas Lietuvas varasiestādes, skaidrojot, ka nožogojuma būve uz robežas ar Baltkrieviju tiek aizkavēta, jo trūkst dzeloņdrāšu.

Igaunija palīdzību sniegs bez atlīdzības.

Lietuva pēc palīdzības vērsusies arī pie citām valstīm.

Lietuvas drošības struktūras šogad uz robežas ar Baltkrieviju aizturējušas vairāk nekā 2430 migrantus, un tas ir 30 reizes vairāk nekā pērn.

Vairums migrantu ir Tuvo Austrumu un Āfrikas valstu iedzīvotāji.

Ievērojami pieaugusī nelegālās migrācijas plūsma pāri robežai ir pret Lietuvu organizēta Baltkrievijas režīma akcija, skaidro Lietuvas līderi.