Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pēc vēsas nakts svētdien gaiss atkal iekarsīs līdz teju +30 grādiem

© Dmitrijs Šuļžics/F64

Pēc vēsākas nakts svētdiena atnesīs karstus laikapstākļus, un termometra stabiņš vietām atkal sasniegs teju +30 grādu līmeni, prognozē sinoptiķi.

Šonakt augsta spiediena atzara ietekmē mākoņu debesīs virs Latvijas būs maz un nokrišņi nav gaidāmi. Atsevišķos rajonos veidosies migla. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +7…+12 grādiem, savukārt piekrastē termometra stabiņš svārstīsies +12…+16 grādu robežās.
Rīgā naktī mākoņu daudzums būs neliels un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un minimālā gaisa temperatūra būs +14…+16 grādi.
Svētdien augsta spiediena atzara ietekme saglabāsies, tādēļ laiks visā Latvijā būs sauss un saulains. Pūtīs lēns vējš, bet daļā piekrastes vējš būs nedaudz stiprāks un pūtīs no ziemeļu puses. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27…+29 grādiem, vien vietām, pārsvarā piekrastē, gaiss nebūs siltāks par +21…+26 grādiem.

Dienas vidū un pēcpusdienā ultravioletā starojuma intensitāte būs vidēji augsta, tādēļ jāizvairās ilgstoši uzturēties saulē ar atklātām ķermeņa daļām.

Rīgā dienā debesis būs skaidras un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš. Gaiss iesils līdz +27 grādiem.